W/hole premiere!

Rapid Eye er rykket ind hos Aaben Dans i Roskilde, hvor vi har de sidste prøver på vores kommende forestilling W/hole, der har premiere d. 31.08.

I denne forestilling lader de to jonglører Samuel Gustavsson og Petter Wadsten stilfærdigt stålsat det hule udgøre det hele. Fra det mindste hul i en spand, til det dybest hul i jorden – I W/hole betragter de to forundret alle huller i hele verden. For huller er livet og huller er døden. Og huller er samtidig overhovedet ingenting, foruden gæster i det, der er omkring dem. 

”Det finurlige og frustrerende ved huller er, at de undslipper såvel vores hænder som vores tanker, når vi forsøger at få hold om dem. De er der aldrig i kraft af sig selv, men altid i mangel af noget andet. Huller er ikke noget i sig selv, de har altid brug for en vært. Eller er det i faktisk omvendt?”
Samuel Gustavsson

På et metafysisk plan er forestillingen et billede på, hvordan livet kan ses som et hul mellem fødsel og død, som vi selv må fylde eller grave i for at finde mening. De to venners fælles og individuelle optagethed af huller skaber et billede på livets naivt seriøse modus, der på en og samme tid er dybt meningsfyldt og fuldstændigt meningsløst.

”Vi er nødt til at omfavne det, der er ingenting. Det er ingenting, der skaber de former vi ser. Det er mellemrummene, der skaber rytmen. Lad os ændre den måde, vi taler om verdenen. Det er formen af ingenting, der definerer verdenen og ikke materialet selv. Uden huller ville verden være helt tæt og kompakt. Ligesom et sort hul. ”
- Samuel Gustavsson

Forestillingen er en co-produktion med Aaben Dans og har premiere hos Aaben Dans i Roskilde d. 31.08, hvor den desuden spiller d. 2.9 kl. 9.00 og 11.00. Derefter spiller den fra d. 7.- 9. November på Dynamo Workspace i Odense. I April 2020 kan W/hole opleves i Oulu, Finland.